Новини

«Голос» зареєстрував законопроєкт про повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення до рівня 3 млн гривень

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Facebook / Голос

Депутати фракції «Голос» зареєстрували альтернативний законопроєкт про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

На відміну від президентського проєкту, який у 15 разів збільшує виведену з-під кримінальної відповідальності вартість незаконно набутих активів (14,4 млн грн), законопроєкт «Голосу» повертає цей поріг до рівня 3 млн грн.

«Підвищення суми, з якої наступає кримінальна відповідальність за незаконне збагачення, у 15 разів — це фактична індульгенція для корупціонерів. Ті, хто крадуть державні гроші і беруть хабарі, чудово розумітимуть, що максимальні незручності за знаходження майна, незрозуміло за що купленого, — це цивільні позови», — зазначила народна депутат Олександра Устінова.

Ініціаторами законопроєкту виступили нардепи від «Голосу» Соломія Бобровська, Сергій Рахманін, Олександра Устінова, Ярослав Железняк, Галина Васильченко та Ярослав Юрчишин.