Новини

ДБР оголосило підозру ексначальнику поліції Дніпропетровської області Глуховері, звільнення якого вимагав Зеленський

Дата:

Дівєєв Сергій / УНІАН

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику поліції Дніпропетровської області Віталію Глуховері. Як повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко, Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень і незаконному затриманні патрульних.

«Сьогодні повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Нагадаю, 12 вересня 2018 року чиновник перевищив свої повноваження та незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних у Дніпропетровській області, які зупинили водія Range Rover за порушення ПДР», — написала Варченко.

У вересні 2018 року патрульні поліцейські зупинили Range Rover, водій не зупинився на знак. За кермом перебував водій Глуховері, який при спілкуванні з патрульними, імовірно, зателефонував своєму начальнику. Після дзвінка на місце інциденту приїхали представники спецпідрозділу КОРД і з застосуванням зброї затримали патрульних поліцейських. Інцидент потрапив на відео та в соцмережі.