Новини

ГПУ підготувала підозру російському слідчому, який склав обвинувачення проти українця Карпюка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура склала підозру слідчому, який притягнув до кримінальної відповідальності українського політвʼязня Миколу Карпюка. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Підозру склали для старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ у Північно-Кавказькому федеральному окрузі. У ГПУ вважають, що він умисно, за відсутності у матеріалах справи об’єктивних доказів, незаконно притягнув Карпюка до кримінальної відповідальності, коли у квітні 2014 року виніс постанову про притягнення його як обвинуваченого та штучно створив докази вини українця в інкримінованих злочинах.

Прокуратура наразі готує запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів РФ для повідомлення слідчому про підозру та проведення з ним процесуальних дій.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив Миколу Карпюка до 22 років і 6 місяців років увʼязнення, а Станіслава Клиха — до 20 років. Їх звинуватили в убивстві російських військових у Грозному у 1994—1995 роках. Водночас сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували в той час у Чечні.