Новини

Штурм Євромайдану: суд відпустив під домашній арешт ексглаву СБУ Києва Щеголєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Шевченківський суд Києва відпустив з-під варти колишнього голову Служби безпеки Олександра Щеголєва, який керував розгоном Євромайдану у лютому 2014 року і звинувачується в злочинах проти демонстрантів.

Як повідомляє Адвокатська дорадча група, яка веде справи Майдану, суддя Євген Мартинов змінив запобіжний захід Щеголєву на цілодобовий домашній арешт.

«Адвокати Щеголєва заявили клопотання про зміну запобіжного заходу до засідання, суд отримав клопотання поштою. Посилалися, в тому числі, на вчорашнє рішення Конституційного суду за поданням Савченко. Велика мотиваційна частина — звідти», — сказав прокурор Олександр Супрун.

Як пише Insider, адвокат Щеголєва Валентин Рибін заявив, що ніяких ризиків звільнення його підзахисного не несе. Прокурор зазначив, що на Щеголєва будуть покладені всі передбачені нормами обовʼязки, включно з носінням електронного браслета.

Зараз суд вивчає відеодокази, які представив «5 канал». На відео зафіксовані кадри нападу «беркутівців» на активістів, застосування зброї і водометів.