Новини

ПЦУ позбавила Філарета канонічних прав на керування єпархією, але залишила його архієреєм

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Православна церква України позбавила почесного патріарха ПЦУ Філарета канонічних прав на керування єпархією, але залишила його своїм архієреєм.

Про це йдеться на сайті ПЦУ.

«Беручи до уваги особливі заслуги в минулому перед Українською православною Церквою, констатувати, що почесний патріарх Філарет залишається у складі єпископату Православної церкви України, однак втратив канонічні права і обов’язки, пов’язані з управлінням єпархією», — йдеться у повідомленні.

Причиною такого рішення став скликаний Філаретом раніше «Помісний собор Української православної церкви Київського патріархату», на якому було прийнято рішення про «відновлення» УПЦ КП.

У ПЦУ також зазначили, що всі монастирі та парафії Київського патріархату залишаться у підпорядкуванні Православної церкви України.

«Почесний патріарх Філарет може через лист на ім’я предстоятеля, блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, звернутися до Священного Синоду щодо соборного розгляду свого майбутнього становища у Православній церкві України», — додали у пресслужбі церкви.