Новини

«Не передбачено кодексом». В Окружному адмінсуді не бачать причин для блокування указу про розпуск Ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кримський Андрій / УНІАН

Підстав для блокування указу президента про розпуск Верховної Ради не існує. Про це у Facebook написав суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

«Чи можливо зупинити указ президента України про розпуск Верховної Ради України 8-го скликання в порядку забезпечення позовної заяви? Ні. Зупинення указу президента України не допускається. Пряму заборону на такі дії передбачено кодексом», — підкреслив суддя.

Крім того, Санін відзначив також неможливість винесення забезпечення позову щодо заборони Центральній виборчій комісії проводити підготовку до дострокових виборів Ради. «Заходи забезпечення не можуть зупиняти, унеможливлювати або в інший спосіб порушувати безперервність процесу призначення, підготовки та проведення виборів. Пряму заборону на такі дії передбачено кодексом», — відзначив суддя.

Також Санін нагадав, що указ президента про розпуск парламенту приймається після консультацій із головою Верховної Ради, його заступниками та головами депутатських фракцій у ВРУ. Проте їхня позиція не може блокувати рішення.