Новини

У Конгресі США погодились виділити $445 млн допомоги для України

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Wikipedia

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України на 2020 рік. У документі передбачено виділити $445,7 млн допомоги, повідомляє Посольство України в США на сторінці у Facebook.

«Зазначена сума включає, зокрема, асигнування в розмірі $115 млн для надання нашій державі допомоги для оборони за програмою «Міжнародне військове фінансування». Важливо, що зазначений документ забороняє спрямування коштів американської допомоги на фінансування дій, пов’язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України», — зазначили в посольстві.

Комітет також рекомендував Держдепу та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з українською стороною у реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, у допомозі новоствореному Міністерству у справах ветеранів України, а також у подальшому розвитку боротьби з кіберзагрозами з боку Росії.

Для набуття чинності законопроект має схвалити повний склад Палати представників, підтримати Сенат та підписати президент США.