Новини

Зеленський зустрівся з головними рабинами України. Говорили про діалог із жителями Криму та Донбасу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Telegram / Команда Зеленського

Обраний президент Володимир Зеленський на зустрічі з рабинами попросив підтримати його ідею про налагодження діалогу з жителями окупованого Криму та Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба Зеленського у своєму Telegram-каналі.

«Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас із проханням підтримати нашу ідею розвитку діалогу з жителями тимчасово окупованих територій на сході України та в Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати звʼязок із цими людьми, тому що всі вони — українці, наші співгромадяни», — сказав Зеленський.

Також ішлося про боротьбу з антисемітизмом.

У понеділок, 6 травня, Зеленський зустрівся з представниками Ради рабинів України. У ній взяли участь рабини з різних регіонів України: головний рабин Дніпра і Дніпропетровської області Шмуель Камінецький (Центральна Україна); головний рабин Харкова і Харківської області Мойше Москович (Східна Україна); головний рабин Одеси і півдня України Авраам Вольф; головний рабин Житомира і Західної України Шломо Вільгельм; головний рабин Донбасу Пінхас Вішецькій; головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман.