Новини

На Шрі-Ланці 40-річний будівельник ціною свого життя врятував парафіян. Він не пустив у церкву терориста-смертника

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Шрі-Ланці 40-річний будівельник Рамеш Радж ціною свого життя врятував парафіян, коли в країні прогриміли вісім вибухів, у результаті яких, за останніми даними, загинули понад 350 осіб і понад 500 отримали поранення. Як пише BBC, чоловік не пустив в одну з церков терориста-смертника.

Радж прийшов на службу до Великодня разом з дружиною і двома доньками. Біля входу в церкву він звернув увагу на підозрілого чоловіка з рюкзаком. Його рідні увійшли в церкву, а Радж залишився розпитати незнайомця. Той пояснив, що у рюкзаку камера, якою він збирався знімати богослужіння. Будівельник відповів, що для зйомки необхідний дозвіл і сказав, що не пустить його в будівлю.

За словами дружини Раджа, через кілька хвилин, після того, як вона залишила чоловіка біля входу, пролунав сильний вибух. Люди в паніці почали вибігати з церкви і кликати на допомогу. Через метушню жінка не змогла знайти свого чоловіка і вирушила в лікарню, де незабаром виявила Раджа серед загиблих.

На момент вибуху в церкві перебувало близько 450 осіб. При вибуху загинув лише смертник та Радж, інші люди не постраждали.