Новини

Франція заявила, що не визнає анексії Криму Росією

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Google Maps

Франція підтримує повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Про це йдеться в заяві посольства країни у зв’язку п’ятою річницею незаконної анексії Криму Росією.

«Франція не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Криму: перегляд кордонів силою суперечить міжнародному праву, так само як і зобов’язанням, взятим на себе Російською Федерацією», — наголосили в посольстві.

Франція стурбована мілітаризацією півострова з боку Росії, а також напругою у Керченській протоці та Азовському морі, що стало наслідком анексії Криму. Уряд країни наголошує, що судноплавство в Азовському морі має бути вільним.

«Франція і надалі закликатиме до негайного і безумовного звільнення 24 українських моряків, утримуваних Росією. Франція шкодує через погіршення ситуації з правами людини на півострові, зокрема стосовно кримських татар», — наголосили в посольстві.

Країна засуджує всі випадки дискримінації, що базується на приналежності до етнічної чи релігійної спільноти, і закликає звільнити всіх політвʼязнів. Франція закликає також до збереження та охорони історичної та культурної спадщини Криму.