Новини

Росія втратила майже $800 мільйонів через санкції України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російська економіка втратила близько $775 млн через санкції з боку України, повідомляє ТАСС з посиланням на дані Міністерства економічного розвитку РФ.

На кінець 2018 року загальний збиток Росії від санкцій склав близько $6 млрд. «Найбільше припадає на обмеження, введені країнами ЄС: збиток становить $2,42 млрд. На другому місці знаходяться заходи з боку США — майже $1,17 млрд, а на третьому обмеження України — $775 млн», — пише агентство.

ЄС також є лідером за кількістю санкцій — 25, Україна запровадила 22 обмеження. Третє місце за кількістю таких заходів посіла Індія — 16, а США ввели тільки 9 обмежень. Загалом проти РФ введено 159 обмежувальних заходів. Вони включають не тільки санкції, а й антидемпінгові та спеціальні захисні мита, ліцензування, квоти, санітарні та фітосанітарні заходи.

Найбільше від обмежень постраждала металургійна промисловість, завданий їй збиток оцінюється майже у $4 млрд. На другому місці — сільськогосподарська промисловість, яка постраждала на $1,1 млрд. На третьому — хімічна промисловість зі збитками у $640,7 млн.