Новини

Суд зняв арешт з квартир, будинків і землі нідерландського офшору, повʼязаного з екс-главою МВС Віталієм Захарченком

Дата:

Facebook / Виталій Захарченко

Печерський районний суд скасував арешт нерухомості нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV», афільованої з утікачем — міністром внутрішніх справ часів Віктора Януковича Віталієм Захарченком. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Рішення про арешт було прийнято в рамках провадження про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністром МВС Віталієм Захарченком від 13 листопада 2014 року. Під арешт потрапили будинки, 21 земельна ділянка в Київській і Донецькій областях, квартири в Донецьку та Києві, а також два машиномісця.

У рішенні опублікований перелік майна, з якого знято арешт:

За даними журналістів-розслідувачів, «Фонд Адміністративне бюро LVV» є одним з міжнародних офшорів, на які записано майно колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. В лютому 2014 року Захарченка оголосили в міжнародний розшук. Екс-міністра і його найближче оточення підозрюють у відмиванні 10,345 млрд грн через Смартбанк.

Крім того, проти Захарченка ведеться спецрозслідування. Його підозрюють у сприянні перевищенню влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів при перешкоджанні проведенню мітингів, що призвело до масових жертв серед мітингувальників під час Майдану в Києві 18—20 лютого 2014 року.