Новини

Бабченко і Фельгенгауер опинилися в ролику Time про «людину року». Кого ще згадав журнал?

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Facebook / Аркадий Бабченко

Журнал Time опублікував список журналістів, які отримали престижне звання «Людина року» в цьому році. Разом з тим, у презентаційному ролику «Вартові і Війна з Правдою» журнал показав і багатьох інших журналістів, які, за оцінкою видання, роблять свій внесок у боротьбу за свободу слова і права людини.

Так, фотограф з Бангладеш Шахідул Алам був увʼязнений на більш ніж 100 днів за «помилкові» і «провокаційні» заяви після критики премʼєр-міністра шейха Хасіна в інтервʼю про масові акції протесту в Дацці.

У Судані незалежний журналіст Амаль Хабані був заарештований під час висвітлення економічних акцій протесту, утримувався під вартою протягом 34 днів і був побитий із застосуванням електрошокерів.

У Бразилії репортер Патриція Кампос Мелло зазнала погроз після своїх повідомлень про те, що прихильники обраного президента фінансували кампанію з поширення неправдивих новин в WhatsApp.

А Віктор Маллет, редактор новин Financial Times, був змушений залишити Гонконг після того як запросив активіста виступити на прес-клубі всупереч бажанню китайського уряду.

У ролику також згадано, що Аркадію Бабченку довелося інсценувати свою смерть, щоб спецслужби України могли розкрити замах на журналіста. Крім того, Time нагадав і про російську журналістку Тетяну Фельгенгауер, яку нападник з ножем атакував просто в редакції.

«У всьому світі рекордна кількість журналістів — усього 262 людини — було увʼязнено в 2017 році, згідно з даними Комітету захисту журналістів, який очікує, що загальна кількість таких журналістів знову буде високою цього року», — зазначає Time.

Нагадаємо, журнал оприлюднив свій вибір «Вартові і Війна з Правдою» у вівторок, разом із чотирма обкладинками журналів з Хашоггі, Рессою, працівниками Capital Gazette та дружинами Ва Лоні та Кьяу Со О.