Новини

Голова САП Холодницький: Рада заблокувала слідство проти нардепа Березкіна

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Слідство щодо народного депутата Станіслава Березкіна («Воля народу») у справі про крадіжку $20 млн Ощадбанку заблоковане рішенням Верховної Ради, яка не дала згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності .

Про це в кулуарах парламенту журналістам сказав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.

«Фактично, зараз слідство щодо конкретної особи заблоковане, немає згоди на притягнення її [до відповідальності]. Така ситуація вже не вперше в нас. Слідство буде тривати, справа буде направлена до суду. А стосовно конкретного депутата буде виділено окреме провадження», — заявив антикорупційний прокурор.

За його словами, САП розслідує провадження понад 1,5 року.

«Були проведені всі необхідні слідчі та процесуальні дії, десятьом особам оголошені підозри та є чітка доказова база, що саме ця особа виступає організатором вчинення цього злочину… Щоби бути замовником вбивства, необов’язково самому натискати на курок», — сказав Холодницький.

Він додав, що Рада не вперше блокує подання від САП про зняття недоторканності з нардепів.

«Я не розумію тоді, яким чином працювати нашим антикорупційним органам, коли всі наші намагання довести справу до суду і довести вину чи невинуватість особи впирається в такий позасудовий порядок. Це вже не перше подання, яке ми направляли. Попереднє було щодо нардепа з «Опозиційного блоку» Дунаєва по недостовірній декларації», — зауважив керівник САП.