Новини

У Британії назвали найпопулярніший альбом усіх часів. Це «Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» The Beatles

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Альбом культової британської групи The Beatles «Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» (Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band) став найбільш популярним у Великій Британії за всю історію, пише Associated Press.

Офіційна компанія з чартів (The Official Charts Company) — музична організація, яка складає офіційні музичні хіт-паради — назвала цей альбом найпопулярнішим, виходячи з даних про продажі, завантаження та програвання у стримінгових сервісах у Сполученому Королівстві.

Альбом The Beatles обійшов за популярністю платівки «21» співачки Adele та (Whatʼs the Story) Morning Glory? групи Oasis.

Журнал Rolling Stone у 2003 році називав Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band кращим альбомом всіх часів і народів. А в 2006 «Сержант Пеппер» переміг у номінації «кращий альбом» за результатами голосування, проведеного BBC до пʼятдесятиріччя британських чартів.

«Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» записаний у 1967 році. До нього увійшли 13 треків. Він став широко відомий також завдяки кольоровій обкладинці, на якій зображені картонні фігури різних відомих людей, музиканти The Beatles, їх воскові фігури з музею мадам Тюссо, барабан з написом Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band та клумба (могила) з викладеним з квітів написом Beatles.