Новини

Речник президента: завод Порошенка «Кузня на Рибальському» продають вітчизняному покупцеві

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Wikipedia

Фонд «Прайм ессетс кепітал», який управляє активами президента Петра Порошенка, планує продати суднобудівний завод «Кузня на Рибальському».

Про це повідомив речник глави держави Святослав Цеголко у своєму аккаунті в Тwitter.

«У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду, і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть і реалізують», — зазначив Цеголко, однак не уточнив, хто саме є покупцем.

Речник президента також нагадав, що у січні 2016 року Петро Порошенко передав свій найбільший актив — кондитерську компанію «Рошен» — в управління інвестиційній компанії Rothschild.

«У квітні минулого року менеджмент «Рошен» закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво. У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних «аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ», про які безпідставно і неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема», — зазначив Цеголко.

Завод «Кузня на Рибальському» заснований в 1862 році. Він виробляє судна і анкери, а також кораблі для ВМС України. Кінцевими бенефіціарами підприємства станом на 2017 рік є Петро Порошенко і нардеп Ігор Кононенко.