Новини

Омелян назвав попередню вартість проїзду по майбутнім автобанам України

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

google.com

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що попередня вартість проїзду по майбутніх українських автобанах складе 20—70 євроцентів (близько 7—23 гривень) за кілометр. Точна вартість стане відома після тендеру з будівництва платної дороги Київ—Біла Церква.

«У випадку України... вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20—70 евроцентами. Зараз йде дискусія. Якщо ми говоримо про вартість у Китаї, то там приблизно 20 євроцентів. Якщо ми говоримо про вартість в Європі, то 50—70 євроцентів», — повідомив міністр в інтервʼю телеканалу «Прямий».

Він додав, що в 2018 році планується оголосити про будівництво платної дороги між Львовом і польським Краковцем. «Це буде платна дорога. І я сподіваюся, якщо тендер пройде успішно, ми почнемо будівництво вже у 2019 році», — сказав Омелян.

Він також нагадав, що ведеться підготовка техніко-економічної документації (ТЕО) по автобану Київ—Біла Церква, який також буде платним.

Як відомо, в Україні заплановано будівництво 10 нових автобанів, серед яких транскарпатський (Via Carpatia), Львів—Київ—Харків—Донецьк, Київ—Керч і Полтава—Дніпро.