Новини

Слідком Росії продовжує розслідувати вбивство Бабченко. «Нову газету» просять надати особисту справу журналіста

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

facebook.com

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії продовжує розслідувати кримінальну справу по факту вбивства журналіста Аркадія Бабченко, хоча він живий. Це випливає з запиту, який надійшов до російської Нової газети.

Запит датований 1 серпня. У ньому йдеться, що справу порушено 29 травня. Саме в цей день інсценували вбивство журналіста. Оскільки Бабченко в 2011 році працював в «Новій газеті», СК РФ запросив у редакції особисту справу і характеристику на журналіста.

novayagazeta.ru/

Увечері 29 травня колеги Бабченко і правоохоронні органи повідомили, що журналіста вбили. Але вже на наступний день — 30 травня — голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство інсценували щоб запобігти замаху, а сам Бабченко вийшов на брифінг.

За даними СБУ, для замаху на Бабченко спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому $40 тис. У Києві затримали організатора замаху, яким виявився 50-річний юрист, директор українсько-німецького спільного підприємства «Шмайсер» Борис Герман.

Крім замаху на Бабченко, Герман фігурує ще в одній кримінальній справі – про незаконне виключення з числа учасників підприємства «Шмайсер» власника 40%. 6 серпня суд Києва продовжив арешт Германа до 28 вересня.