Новини

У Харкові затримали шахраїв, які продавали неіснуючі меблі. Вони обдурили 150 осіб

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Національна поліція України

Харківська поліція викрила групу шахраїв, які продавали через інтернет неіснуючу дитячі меблі. Зловмисники ошукали 150 чоловік по всій Україні.

У поліції розповіли, що шахраї на цій афері заробили 600 тисяч гривень. Вони продавали меблі через сторінку в Instagram, яка вже не працює. Покупці переводили 50% від вартості меблів у якості передоплати на банківські картки від шахраїв і чекали, коли їм повідомлять, що меблі готова. Як правило, терміни ставилися в два місяці.

Коли люди вимагали свій товар, адміністратор магазину починав виправдовуватися виробничими проблемами, обіцяв доставити ліжка через тиждень, два, місяць. Тривали такі відмовки до тих пір, поки ошукані громадяни звернулися в правоохоронні органи. Зловмисники змінювали номери мобільних телефонів і навіть адресу проживання.

Киберполиция встановила особи шахраїв. Організатору, 31-річній харківʼянці, повідомили про підозру в шахрайстві (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу). Суд посадив її під домашній арешт. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Поліція вже встановила 10 епізодів шахрайства і продовжує шукати людей, які постраждали від афери. Потерпілих просять звертатися за телефонами: 102, 70-59-300, 700-03-29, 093-120-60-61.

1 серпня в Києві валютник попросив у клієнта 190 тисяч доларів, пообіцяв в обмін більше пʼяти мільйонів гривень, і зник. За інформацію про нього оголосили нагороду, її розмір не уточнюється.