Новини

Трамп починає звинувачувати у війні Зеленського. Огляд матеріалів іноземних медіа 17 жовтня

Автор:
Антон Семиженко
Дата:

«Бабель»

Десятки видань цитують слова Володимира Зеленського про те, що Україна має бути «або ядерною державою, або в НАТО» ― утім, наразі це лише новинні повідомлення.

Про те, як Трамп у своїй риториці вже прямо звинувачує у війні Україну і Зеленського зокрема, пише The Washington Post. У черговій публічній розмові ― для популярного серед американців правих поглядів подкасту ― він заявив, що «Зеленський передусім не повинен був починати цю війну». Трамп стверджує, що йому шкода Україну й український народ, та допомогу з боку США він вважає завищеною, а вину за конфлікт покладає саме на українське керівництво. Ведучий подкасту не уточнив, чому Трамп так вважає. Той повторив, що сприймає Зеленського як «найвидатнішого продавця в історії».

Також кандидат у президенти США знов позитивно відгукнувся про Путіна. «Росія ніколи не мала президента, якого так поважає», ― стверджує він. І додає, що має з ним «чудові відносини». Паралельно Трамп кинув камінь у город демократів, зокрема Джо Байдена: «Це треба було завершити ще до того, як усе почалось. Якби ми мали президента з навіть половиною мозку, це було б легко залагодити».

Фактично Трамп лише в один період сварив Росію і Путіна ― у середині 2022 року. Тоді він зрозумів, що отримає від цього більше політичних балів, ніж від компліментів Путіну. Зараз, за три тижні до виборів, його розрахунок інакший.

Це лише частина огляду. Про ще один матеріал, що стосується російсько-української війни, читайте на нашому Patreon.