Таємне весілля, розмови про колір шкіри сина і думки про самогубство. Меган Маркл і принц Гаррі дали велике інтервʼю про своє життя в королівській родині Британії — переказуємо головні моменти

Автор:
Сергій Пивоваров
Редактор:
Євген Спірін
Дата:
Таємне весілля, розмови про колір шкіри сина і думки про самогубство. Меган Маркл і принц Гаррі дали велике інтервʼю про своє життя в королівській родині Британії — переказуємо головні моменти

Герцог і герцогиня Сассекські, принц Гаррі та Меган Маркл, дали двогодинне інтервʼю американській телеведучій Опрі Вінфрі на каналі CBS. Вони розповіли про своє життя в королівській родині. Про те, як вони таємно одружилися перед публічною церемонією, як члени королівської сімʼї обговорювали колір шкіри їхньої першої дитини і як Меган думала про самогубство. Гаррі розповів, що майже не спілкується зі своїм батьком, принцом Чарльзом, і братом, принцом Вільямом. А от з бабусею, королевою Єлизаветою, у нього теплі стосунки. Наприкінці пара зізналася, що влітку цього року в них народиться дівчинка. «Бабель» переказує основні моменти інтервʼю та коротко згадує історію Меган і Гаррі.

Що Меган і Гаррі розповіли в інтервʼю

Пара таємно одружилася за кілька днів до публічної церемонії. Меган розповіла, що це було за три дні до того «королівського весілля», яке показали по телебаченню 19 травня 2018 року. «Це було видовище для всього світу, а ми хотіли, щоб наш союз був тільки між нами», — сказала Меган. На таємній церемонії, крім них із Гаррі, був присутній тільки архієпископ Кентерберійський. Меган додала, що у свідоцтві про шлюб, яке висить у неї вдома, зазначена саме дата приватної церемонії.

У королівській родині переживали про те, якого кольору буде шкіра в дитини Меган та Гаррі. За словами Меган, у Гаррі було кілька бесід з сімʼєю на цю тему, коли вона була вагітна. Тоді ж їй сказали, що її дитині не дадуть титул принца й не нададуть охорону. Меган припускає, що з цієї ж причини не робили традиційне фото з новонародженим Арчі на виході з пологового будинку. Вона відмовилася назвати будь-кого з учасників розмови: «Я думаю, що це їм зашкодить». Гаррі підтвердив, що такі розмови справді були, але відмовився називати деталі: «Мені незручно ділитися цим». Але він сказав, що тему зовнішності майбутніх дітей піднімали ще до їхнього весілля.

Під час вагітності Меган була на межі самогубства, але королівська сімʼя відмовилася їй допомогти. За словами Меган, це було після місяців знущань з боку британських таблоїдів і заборони виходити з дому. Приєднавшись до королівської сімʼї, вона «здала кредитки, водійські права, паспорт і навіть не могла викликати Uber до палацу». «Я просто не хотіла більше жити. І це була дуже ясна, реальна думка, яка постійно лякала», — сказала Меган. Одного разу в 2018 році, за словами Меган, вона відвідала офіційний захід у Королівському Альберт-холі всупереч пораді Гаррі, адже боялася, що «може щось собі заподіяти», якщо залишиться сама. Пізніше вона попросила одного зі старших членів королівської сімʼї організувати їй стаціонарне лікування. Але їй відповіли, що це неможливо, тому що «може зашкодити іміджу британського двору».

Гаррі майже не спілкується зі своїм батьком і братом. Він каже, що його батько, принц Чарльз, і брат, принц Вільям, опинилися в пастці своїх ролей при дворі. «Мій батько і мій брат у пастці. Вони не можуть піти. І я їм співчуваю». Гаррі сказав, що завжди буде любити свого батька, хоча й розчарувався в ньому. Коли вони з Меган оголосили, що збираються покинути королівський двір, принц Чарльз перестав відповідати на дзвінки сина. Гаррі згадує, що батько так само віддалився від нього під час іншого тяжкого періоду в його житті — коли померла його мати, принцеса Діана. Що ж до свого брата, принца Вільяма, то Гаррі сказав, що «любить його шалено», але «їхні шляхи розійшлися». А зі своєю бабусею, королевою Єлизаветою, у Гаррі, як і раніше, теплі взаємини.

Другою дитиною Меган і Гаррі буде дівчинка. Пара сказала, що цього літа в їхнього сина Арчі народиться сестра. Про те, що вони чекають на другу дитину, Меган і Гаррі оголосили 14 лютого 2021 року. Це була символічна дата — рівно 37 років тому принцеса Діана розповіла, що чекає на другу дитину. Це був Гаррі.

Історія Меган і Гаррі

У травні 2018 року американська актриса Меган Маркл вийшла заміж за британського принца Гаррі і стала герцогинею Сассекською. Відтоді британські таблоїди стали писати про те, що Меган не уживається при дворі і скаржиться на брак свободи.

На початку січня 2020 року подружжя оголосило, що відмовляється від титулів членів королівської сімʼї. Королева Єлизавета II, принц Чарльз та інші члени монаршої сімʼї умовили їх потерпіти до 31 березня. У цей день Меган і Гаррі написали прощальний пост в Instagram і вирушили спочатку в Канаду, а потім до США.

У вересні Меган і Гаррі підписали контракт із Netflix на випуск фільмів, серіалів, а також дитячих програм ексклюзивно для платформи. У грудні вони уклали ексклюзивний контракт зі Spotify на запис подкастів, перший вийшов 30 грудня.