Що подивитись у вихідні. Продовження «Кобра Кай», містичний трилер про загадкові зникнення в Данії та останній сезон «Моторошних пригод Сабріни»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитись у вихідні. Продовження «Кобра Кай», містичний трилер про загадкові зникнення в Данії та останній сезон «Моторошних пригод Сабріни»

«Бабель»

Цього тижня на стримінгових платформах з’явилося кілька нових релізів. Найцікавіші — на Netflix. Серед них — четвертий (і останній) сезон «Моторошних пригод Сабріни», продовження серіалу «Кобра Кай», що розповідає про подальше життя героїв культового фільму «Малюк-каратист», а також серіал «Рівнодення», головна героїня якого намагається розкрити загадкове зникнення цілого класу данських школярів у 1999 році. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і підказує, що подивитись у святкові вихідні.

Драмеді «Кобра Кай», третій сезон

Про що серіал. «Кобра Кай» — продовження культової стрічки Karate Kid, яка вийшла у 1984 році. З моменту, коли Деніел ЛаРуссо переміг Джонні Лоуренса в турнірі, минуло 30 років. Колишні суперники давно виросли. Тепер Деніел займається автобізнесом. Справи у Джонні йдуть не настільки добре — він підпрацьовує на тимчасовій роботі, а згодом втрачає і її. Чоловік страждає на алкоголізм і майже не згадує про карате. Проте після того, як на його сусіда, підлітка Мігеля, нападає банда хуліганів, Джонні вирішує відродити доджьо «Кобра Кай» і починає навчати підлітків бойових мистецтв. Деніелу це зовсім не подобається — суперництво між героями розгорається з новою силою.

Cobra Kai / Netflix / шоуранер — Джон Хільд, Джош Гурвіц / у головних ролях — Ральф Мачіо, Вільям Забка, Мері Маусер, Теннер Б'юкенен / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 96%.

Що кажуть критики. AV Club зазначає, що третій сезон містить достатньо веселих моментів та несподіваних поворотів, щоб утримати цікавість глядачів. Slashfilm пише, що в часи постійних сиквелів «Кобра Кай» доводить, що навіть 40-річних персонажів та історії можна зробити свіжими, своєчасними та потрібними.

Горор «Моторошні пригоди Сабріни», четвертий сезон

Про що серіал. Сабріна Спеллман — донька відьмака та смертної жінки. Її батьки загинули, коли вона була немовлям. Дівчина живе з тітками Хільдою та Зельдою у невеличкому містечку Гріндейл. З дитинства вони готували племінницю до того, що одного дня їй доведеться попрощатися з життям смертної та стати відьмою. У 16 років Сабріна має пройти «темне хрещення» і вирушити до відьомської Академії незримих мистецтв. Проте дівчина не готова відмовлятися від нормального життя. Вона домовляється, що навчатиметься в Академії незримих мистецтв, але продовжуватиме ходити до звичайної школи Бакстер Хай. Четвертий сезон «Моторошних пригод Сабріни» — останній. У ньому Сабріна та її друзі мають врятувати світ від моторошних давніх істот, які прибули в Гріндейл.

The Chilling Adventures of Sabrina / Netflix / шоуранер — Роберто Агірре-Сакаса / у головних ролях — Кірнан Шипка, Росс Лінч, Гевін Лезервуд, Лаклан Вотсон / тривалість —8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 77%.

Що кажуть критики. Radio Times пише, що візуально, у плані акторської гри та розвитку історії четвертий сезон — найкращий. Ready Steady Cut вважає, що єдиним недоліком нового сезону «Моторошних пригод Сабріни» є те, що він останній.

Містичний трилер «Рівнодення»

Про що серіал. Астрід було лише девʼять років, коли в 1999-му в Копенгагені загадково зник цілий клас школярів. Серед зниклих була її старша сестра Іда. Травмована інцидентом Астрід роками страждала через дивні видіння. З часом кошмари минули. Тепер Астрід тридцять. Вона працює журналістом на радіо й нарешті почувається вільною від минулого. Усе змінюється, коли один з однокласників Іди, якому дивним чином вдалося вціліти під час інциденту у 1999-му, телефонує в ефір радіопрограми Астрід, а потім загадково помирає. Журналістка вирішує зробити все можливе, щоб з’ясувати, що сталося із сестрою та іншими дітьми.

Equinox / Netflix / шоуранер — Теа Ліндебург / у головних ролях — Даніка Курчич, Ларс Бригманн, Каролін Хамм / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. Decider рекомендує переглянути «Рівнодення» і стверджує, що це один із кращих серіалів у жанрі скандинавського нуару. The Guardian пише, що серіал легко сприймається і зачаровує, — якщо особливо не звертати уваги на безглуздість сюжету.