Ми проведемо новорічну відпустку, граючи в Cyberpunk 2077. Чому? Ось чотири причини (і 20 казкових скриншотів)

Автор:
Гліб Гусєв
Редактор:
Євген Спірін
Дата:

Сьогодні польська студія CD Projekt випустила Cyberpunk 2077 — рольову гру з відкритим світом, головну віртуальну розвагу року. Дуже короткий зміст: недалеке майбутнє, світ у вогні, цивілізоване (точніше, не цивілізоване) життя збереглося в мегаполісі під назвою Найт-Сіті та його околицях. Ви граєте за найманку (або найманця) на імʼя Ві. Кібернетичні протези! Етнічні банди! Хакери! Агенти секретних служб! Шл... перепрошую, секс-працівники (і працівниці)! Окультні секти! Пиво і солоні горішки! Усе найкраще, що може запропонувати ХХI століття — в одній неосяжній грі. Ось чому ми проведемо в ній не менше за сотню годин.

CD PROJEKT

Cyberpunk 2077 зробили люди, які випустили гру «Відьмак 3: Дике полювання» — головний ігровий блокбастер останніх пʼяти років

Пʼять років тому, після того, як вийшла третя частина «Відьмака», усі знову повірили, що драматургія компʼютерної гри може бути так само сильною, як драматургія хорошого фільму або серіалу. Щось таке відбувається й зараз: на Cyberpunk 2077 покладають божевільні надії — майже як на вакцину Pfizer.

Ти розумієш, що справа стає серйозною, коли про купівлю приставки нового покоління або ігрового ПК розмовляють люди, які не торкалися джойстика і клавіатури з дитинства. Реліз Cyberpunk 2077 відкладали кілька разів. Новина про те, що гра все-таки виходить взимку нинішнього року, багато кого змусила якщо не купити нове «залізо», то точно — оновити старе. Бувалі гравці заздалегідь замовляли відеокарти Nvidia GeForce останньої моделі, всі інші — приставку PS5.

CD PROJEKT

CD PROJEKT

CD PROJEKT

Усі чекають авантюрного сюжету, де на кожному кроці потрібно робити моральний вибір — і кожен вплине на долю гравця та фінал гри. Так і буде!

Ви граєте за найманця на імʼя Ві, який бере важливе замовлення: вкрасти біочип у великої, зловісної корпорації. Єдина можливість зберегти біочип після крадіжки — увіткнути його собі в голову. На чипі міститься цифрова копія особистості хлопця на імʼя Джонні Сільверхенд — це мертвий рокер, одержимий ідеєю помсти. Далі — кривавий атракціон.

Шість вуличних банд, кілька корпорацій, церкви і секти, попзірки, хакерські угрупування, поліція, жителі пустки за межами міста. Гра підкидає сотні конфліктів, від дрібних до глобальних, у яких потрібно буде стати на чийсь бік — і розплатитися за свій вибір. Польська студія, яка зробила Cyberpunk 2077, добре вміє будувати такі деревовидні сюжети — це ми знаємо з того ж таки «Відьмака 3».

CD PROJEKT

Cyberpunk 2077 пропонує бачення майбутнього, яке ми любимо з дитинства: з кіберпанківських романів Вільяма Гібсона та аніме «Привид у латах»

Колись із цим завданням непогано впоралися ігри серії Deus Ex — але їх зіпсував надлишок пафосу і «тісний» світ, де гравець був замкнений, як немовля в дитячому манежі. Cyberpunk 2077 обіцяє техноантиутопічне майбутнє — і при цьому на мапі значних розмірів.

CD PROJEKT

CD PROJEKT

Усі скучили за RPG для дорослих — із просторим, відкритим і складно влаштованим світом

«Відьмак 3» випустили пʼять років тому — занадто давно. Тоді ж, пʼять років тому, зʼявилася остання велика гра в серії Fallout. Недавня The Outer Worlds не береться до уваги — вона вийшла барвистою, але простакуватою. Cyberpunk 2077 — такий, як треба. Ось про що попереджають титри гри на початку кожного її рекламного ролика: «Вас чекають кров і кишки, насильство, оголення, матюки, вживання наркотиків та алкоголю». Тобто в принципі, — все наше найулюбленіше.

CD PROJEKT

CD PROJEKT

CD PROJEKT

CD PROJEKT