Що подивитися у вихідні. Четвертий сезон «Корони», нова драма із Софі Лорен та анімаційний мінісеріал від творця фільму «Міцний горішок»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Четвертий сезон «Корони», нова драма із Софі Лорен та анімаційний мінісеріал від творця фільму «Міцний горішок»

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Цього тижня на стримінгових платформах Netflix і Hulu з’явилися п’ять цікавих релізів. Серед них — нова драма із Софі Лорен, різдвяна романтична комедія «Деш і Лілі», четвертий сезон культового серіалу «Корона» про життя королівської родини Великої Британії (у ньому вперше з’являється принцеса Діана) і мінісеріал про Другу світову від автора «Міцного горішка». «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і радить, що подивитися у вихідні.

Драма «Усе життя попереду»

Про що фільм. «Усе життя попереду» — адаптація однойменного роману французького письменника Ромена Гарі. Головна героїня — вже немолода єврейка мадам Роза — керує дитячим притулком в Італії. У минулому вона пережила Голокост, ув’язнення в Освенцимі та десятиліттями не мала даху над головою, а тепер доглядає за дітьми мігрантів і намагається дати їм шанс на краще життя. Одного дня до притулку мадам Рози потрапляє 12-річний Момо. Він звик жити дрібними крадіжками — свого часу хлопець намагався пограбувати і мадам Розу. Жінка ставиться до Момо насторожено, проте на прохання давнього знайомого погоджується взяти хлопця під свою опіку.

The Life Ahead / Netflix / режисер — Едуардо Понті / у головних ролях —Софі Лорен, Ібраїма Гує, Абель Самора / тривалість — 1 година 34 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 92%

Що кажуть критики. New York Post називає Софі Лорен ідеальною для ролі мадам Рози. Hollywood Reporter вважає «Усе життя попереду» добре знятою стрічкою, яка сподобається глядачам.

Романтична комедія «Деш і Лілі»

Про що серіал. За кілька тижнів до Різдва 16-річна Лілі залишає в улюбленій книгарні на Мангеттені червоний блокнот із посланням до такого ж шанувальника книг, як і вона сама. Першим у відділі з роботами Селінджера його знаходить цинічний хлопець на ім’я Деш. Від працівника книжкової крамниці він дізнається, що блокнот належить дівчині. Деш вирішує відповісти на послання Лілі. Підлітки починають листуватися та кидати один одному виклики, залишаючи блокнот у різних куточках Нью-Йорка.

Dash & Lily / Netflix / шоуранер — Джо Трач / у головних ролях — Остін Абрамс, Мідорі Френсіс / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 100%

Що кажуть критики. Tell-Tale Tv називає «Деш і Лілі» чудовим способом провести вихідні. Collider пише, що серіал загалом не відходить від стандартів романтичних комедій, але справляє сильне враження.

Історичний серіал «Корона», четвертий сезон

Про що серіал. Культовий серіал «Корона» розповідає історію британської королівської сім’ї з того часу, коли Єлизавета ІІ вийшла заміж за принца Філіпа у 1947 році. Події в ньому розгортаються у хронологічному порядку: перший сезон змальовує ранні роки правління королеви, другий закінчується народженням принца Едварда, а третій описує життя монаршої родини у 1964—1976 роках. У фокусі четвертого сезону — весілля принца Чарльза і принцеси Діани, народження їхніх дітей, а також конфлікт Єлизавети ІІ з тогочасною прем’єркою Великої Британії Маргарет Тетчер.

The Crown / Netflix / шоуранер — Пітер Морган / у головних ролях — Олівія Колман, Тобаяс Мензіс, Гелена Бонем Картер, Джош О’Коннор / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 97%

Що кажуть критики. Vanity Fair називає четвертий сезон «Корони» захопливим і вважає, що він цілком виправдовує очікування. Newsday каже, що поки це найкращий сезон серіалу.

Анімаційний мінісеріал «Визволитель»

Про що серіал. The Liberator — нова робота автора культового фільму «Міцний горішок» Джеба Стюарта. У центрі сюжету — історія американського офіцера часів Другої світової Фелікса Спаркса та його підрозділу «Буревісники». Загін, що складався переважно з корінних американців і американців мексиканського походження, провів 500 днів, допомагаючи звільняти Європу від нацистів. За цей час Фелікс та його підлеглі пройшли шлях від Сицилії до концентраційного табору Дахау в Південній Німеччині та кілька разів дивом уникли смерті.

The Liberator / Netflix / шоуранер — Джеб Стюарт / у головних ролях — Бредлі Джеймс, Хосе Мігель Васкес, Мартін Сенсмеєр / тривалість — 4 епізоди / рейтинг Rotten Tomatoes — 71%

Що кажуть критики. AV Club називає серіал захопливим і розважальним. CNN зазначає, що «Визволитель» — це цікавий анімаційний експеримент, але одноманітна історія про Другу світову.

Драма «Вчителька»

Про що серіал. Молода вчителька Клер Вілсон влаштовується викладати англійську мову до школи в невеликому техаському містечку. У свій перший робочий день вона знайомиться з капітаном футбольної команди Еріком Вокером. Хлопець походить з незаможної родини та хоче вступити до коледжу на бюджет, тому просить Клер підготувати його до іспитів. Учителька погоджується, і вони домовляються зустрічатися після уроків для додаткових занять. Клер заміжня, однак не щаслива у шлюбі. Вона починає дедалі частіше фантазувати про Еріка, а їхні стосунки швидко виходять за межі професійних.

A Teacher / Hulu / шоуранер — Ганна Фіделл / у головних ролях — Нік Робінсон, Кейт Мара, Шейн Гарпер, Ешлі Цукерман / тривалість — 5 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 73%

Що кажуть критики. IndieWire пише, що «Вчителька» виглядає як щось, що мало б бути на телебаченні років десять тому. Rolling Stone зазначає, що Нік Робінсон і Кейт Мара чудово зіграли, проте в цілому серіал настільки ж поверхневий та посередній, як і його назва.