Державні лікарні переповнені. Чи можна лягти з коронавірусом у приватну? Теоретично — так, але це дорого і місць немає. Інфографіка «Бабеля»

Автор:
Катя Мещерякова
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Державні лікарні переповнені. Чи можна лягти з коронавірусом у приватну? Теоретично — так, але це дорого і місць немає. Інфографіка «Бабеля»

Karolina Uskakovych / «Бабель»

На тринадцяте жовтня в Україні коронавірусом заразилися вже 270 587 осіб. Кількість хворих щодня збільшується на 4—5 тисяч, державні лікарні переповнені, лікарям бракує потужностей для лікування пацієнтів, хворіють чиновники, політики і артисти. Пацієнтів із коронавірусом приймають не тільки державні, а й деякі приватні клініки. «Бабель» знайшов приватні стаціонари для «коронавірусних» пацієнтів тільки в двох великих містах — у Києві та в Одесі. За один день в стаціонарі потрібно заплатити від 12 тисяч гривень — без урахування вартості процедур і ліків. Всі місця в клініках вже заповнені, а диспетчери пропонують записатися в лист очікування. «Бабель» пояснює на інфографіці, скільки коштує лікування коронавірусу у приватній клініці.

Лягти в приватний стаціонар із коронавірусом у Києві можна в двох клініках — це «Добробут» та «Оберіг». В Одесі таку послугу надає Into-Sana. У Києві за перебування в такому стаціонарі доведеться заплатити від 12 тисяч гривень на добу. Це ціна без врахування ліків і процедур — за них потрібно платити окремо.

«Бабель»

У деяких київських клініках є послуга патронажу — лікар курує хворого пацієнта, коли той перебуває вдома. Лікар звʼязується з пацієнтом кілька разів на день, контролює його стан і призначає потрібні препарати. Таку послугу ми знайшли в двох клініках — Universum Clinic і «Добробут». У першій клініці це буде коштувати 2 600 грн. У другій дивляться по ситуації: за виклик терапевта, який зробить ПЛР-тест потрібно буде заплатити 2 875 грн, якщо тест робити не потрібно — 1 600 грн. Лікар дивиться на стан хворого і вирішує, як діяти далі.