Що подивитися у вихідні. Серіал про перших астронавтів NASA, геловінська комедія з Адамом Сендлером і сиквел горору «Привиди будинку на пагорбі»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитися у вихідні. Серіал про перших астронавтів NASA, геловінська комедія з Адамом Сендлером і сиквел горору «Привиди будинку на пагорбі»

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Цього тижня на Disney+, Netflix і Amazon Prime Video вийшли кілька помітних релізів. Серед новинок стримінгових сервісів — серіал про перших астронавтів NASA, геловінська комедія з Адамом Сендлером і Стівом Бушемі та сиквел популярного горору Netflix «Привиди будинку на пагорбі». «Бабель» зібрав найцікавіші релізи та підказує, що подивитися у вихідні.

Драматичний серіал «Хлопці що треба»

Про що серіал. 1959 рік. США започатковують проєкт «Меркурій», щоб обігнати Радянський Союз у космічній гонці та першими відправити людину на орбіту. Для місії обирають кількох кандидатів, відомих як «сімка Меркурія». Серед них — принциповий майор авіації Джон Гленн, один з найкращих льотчиків-випробувачів в історії ВМС США Алан Шепард і лейтенант Гордон Купер. Кожен з них готовий зробити усе можливе, щоб стати першою людиною (чи хоча б першим американцем) у космосі.

The Right Stuff / Disney+ / шоуранери — Ліззі Міккері, Марк Лафферті / у головних ролях — Патрік Дж. Адамс, Джейк Макдорман, Колін О'Донох'ю / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 60%

Що кажуть критики. Collider пише, що «Хлопці що треба» — феноменальний драматичний серіал. CNN вважає, що роботі бракує динаміки, проте зазначає, що цей недолік компенсує хороша деталізація персонажів.

Комедія «Геловін Хубі»

Про що фільм. Хубі — не найпопулярніший хлопець у Салемі. Він живе з мамою і навіть у дорослому віці час від часу стає жертвою різноманітних розіграшів. Однак щороку Хубі патрулює вулиці міста на Геловін, щоб переконатися, що всі в безпеці. Цього разу завдання складніше, ніж зазвичай: з лікарні втік небезпечний психічнохворий пацієнт, а новий сусід Волтер Ламберт (якого грає Стів Бушемі) може виявитися вовкулакою.

Hubie Halloween / Netflix / режисер — Стівен Брілл / у головних ролях — Адам Сендлер, Келлі Берглунд, Бредлі Стівен Перрі, Стів Бушемі / тривалість — 1 година 42 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 46%

Що кажуть критики. New York Post вважає Hubie Halloween однією з найкращих сатиричних комедій Адама Сендлера. RogerEbert.com називає стрічку «доволі розважальною» і зауважує, що у фільмі знімається так багато друзів Сендлера, що це сприймається як фан-сервіс.

Комедія «Сорокарічна версія»

Про що фільм. The Forty-Year-Old Version — дебютна робота кінорежисерки Ради Бланк, у якій вона також є авторкою сценарію, продюсеркою й акторкою. Рада грає версію самої себе — жінку, яка колись була однією з найперспективніших молодих драматургів Нью-Йорка, а тепер заробляє на життя викладанням у школі. Рада мріє одного дня випустити власну п’єсу про заможне темношкіре подружжя, яке мешкає в Гарлемі. Проте єдиний, хто готовий її поставити, — продюсер Дж. Вітмен, який хоче додати у твір більше білих людей та стереотипів про темношкірих. Напередодні свого сорокаріччя Рада вирішує кардинально змінити професію і стати реперкою.

The Forty-Year-Old Version / Netflix / режисер — Рада Бланк / у головних ролях — Рада Бланк, Імані Льюїс, Рід Бірні, Велкер Вайт / тривалість — 2 години 9 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 98%

Що кажуть критики. Rotten Tomatoes пише, що фільм переконливо зображає зльоти та падіння в житті митця та показує Раду Бланк як «людину, що має великий хист до кіновиробництва». Видання Boston Globe називає реліз «досить вражаючим, як для дебюту».

Горор «Чорна скриня»

Про що фільм. Black Box — перший з антології горорів Welcome to the Blumhouse, створеної Amazon Prime і компанією знаменитого продюсера Джейсона Блума. Головний герой фільму — фотограф Нолан — разом із дружиною потрапляє у жахливу автокатастрофу. Унаслідок аварії жінка помирає, а Нолан втрачає пам’ять. Намагаючись вилікувати амнезію, він звертається по допомогу до невролога Ліліан. Та випробує на ньому експериментальний метод гіпнозу, який занурює чоловіка у спогади. Пригадуючи важливі моменти зі свого життя, на кшталт першої шлюбної ночі, Нолан чомусь починає бачити моторошні образи.

Black Box / Amazon Prime Video / режисер — Еммануель Осей-Куфур / у головних ролях — Мамуду Еті, Філісія Рашад, Аманда Крістін / тривалість — 1 година 40 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 78%

Що кажуть критики. Видання Decider каже, що Black Box не переймається нічим, окрім несподіваних сюжетних поворотів, і «схожий на картонну коробку під дощем, яка спочатку міцна, а потім поступово розвалюється». Wired вважає, що стрічка «нагадує загублений епізод «Чорного дзеркала».

Горор «Привиди маєтку Блай»

Про що серіал. Сиквел популярного серіалу «Привиди будинку на пагорбі» знято за мотивами роману «Поворот гвинта» Генрі Джеймса. Події розгортаються у Великій Британії 1980-х. Заможний бізнесмен Генрі Вінгрейв наймає американку Дені Клейтон доглядати за осиротілими племінниками Флорою та Маєлсом у маєтку Блай. Майже відразу після приїзду Дені починає стикатися з паранормальними явищами і помічає, що діти поводяться дивно. Більшість ролей у «Привидах маєтку Блай» виконали ті ж актори, які знімалися у «Привидах будинку на пагорбі», а шоуранерами проєкту стали Майк Фленаган и Тревор Мейсі, відомі за фільмами «Доктор Сон» і «Гра Джеральда».

The Haunting of Bly Manor / Netflix / шоуранери — Майк Фленеган, Тревор Мейсі / у головних ролях —Вікторія Педретті, Олівер Джексон-Коен, Генрі Томас / тривалість — 9 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 88%

Що кажуть критики. TV Guide пише, що серіал «Привиди маєтку Блай» не настільки хороший, як його попередник, утім все одно захоплюючий та цікавий. Variety вважає, що новий реліз нагадує черговий сезон «Американської історії жахів».