«Маша їсть і пʼє». Піца з сиром і томатами — з ресторану, який згорів і повстав із попелу. Пропонують засновники Mimosa Brooklyn Pizza

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
«Маша їсть і пʼє». Піца з сиром і томатами — з ресторану, який згорів і повстав із попелу.  Пропонують засновники Mimosa Brooklyn Pizza

Юлія Вебер / «Бабель»

Ігор Сухомлін і Валерій Гальперін відкрили ресторан американо-італійської кухні Mimosa Brooklyn Pizza в 2017 році — і подавали піцу, якої не було більше ніде в Києві: з лисичками, білими грибами і шпинатом, з трюфелем і сиром фонтіна. Того ж року вони отримали премію «Сіль», а у 2019 році ресторан згорів через дефект проводки в будинку. Оновлена «Мімоза» мала відкритися у квітні, але плани рестораторів порушили пандемія коронавірусу і карантин. Утім, три піци з меню «Мімози» можна замовити з доставкою через ринок їжі Bro Market — його Сухомлін і Гальперін встигли відкрити 13 березня, якраз напередодні карантину.

Артем Баклицький — шеф-кухар «Мімози» — вперше став до плити у десять років. Хотів посмажити картоплю, як мама показувала, але отримав напівсирий згорілий корж. Після такого фіаско Баклицький вирішив навчитися готувати: збирав газетні вирізки з рецептами, найкраще йому вдавалася шарлотка. Перш ніж піти в ресторан, Баклицький пів року пропрацював електриком. Швидко зрозумів, що ця професія — не його, і пішов вчитися на кухаря.

Він працював у різних ресторанах, навчався у шеф-кухаря Юрія Приємського (ми вже писали про його експерименти в ресторані Spicy NoSpicy), з ресторатором Ігорем Сухомліним запускав хінкальні «Буба» у Черкасах та Житомирі. Сухомлін побачив, що Баклицький добре ладить із тістом, і запропонував йому стати шеф-кухарем Mimosa Brooklyn Pizza.

Напередодні запуску ресторану Баклицький перепробував усю піцу в Києві, погладшавши на кілька кілограмів. Вони одразу вирішили, що готуватимуть не неаполітанську піцу, а більш «хлібну». Що таке «хлібна» піца? Баклицький пояснює, що раніше всі ресторатори орієнтувалися на смачну начинку. Вони ж постаралися зробити смачним і тісто. У «Мімозі» тісту приділили максимум уваги.

«Тісто у нас бродить 72 години, — пояснює Баклицький. — Завдяки цьому піца виходить з вуглинкою, що дає гірчинку. Гіркий смак не приїдається, тому такий популярний тонік — випив, поставив і хочеться знову. Ми розуміли, що виготовляти таке тісто — складно, але в смаку ми виграємо».

Тісто для піци готують заздалегідь, воно бродить 72 години.

Юлія Вебер / «Бабель»

На основу для піци викладають томатний соус.

Юлія Вебер / «Бабель»

Ті самі «вуглинки» на бортах, які надають гіркоти у смаку.

Розрізають на шматочки.

Юлія Вебер / «Бабель»

На кожен із шматочків викладають буррату.

Юлія Вебер / «Бабель»

Свіжий базилік і поливають оливковою олією.

Юлія Вебер / «Бабель»

«Вуглинки» ми побачили на власні очі. Гіркуватий смак — відчули. Начинка — кисло-солодкий соус з томатів-пелаті, вершкова буррата і свіжий базилік. Зверху — трохи оливкової олії. Одна з фішок «Мімози» — соус для бортиків. Для соусу готують домашній майонез, до нього додають анчоуси і сири — маскарпоне і філадельфію.

До піци Поліна Кірдогло приготувала коктейль Virgin Mary. Це безалкогольна «Кривава Мері», яка була в меню Mimosa Brooklyn Pizza. Поліна змішала три соуси — соєвий, вустерський і солодкий чилі з томатним соком, а обідок склянки умокнула у сванську сіль.

В основі коктейлю томатний сік, який змішали з трьома соусами.

Юлія Вебер / «Бабель»

Коктейль змішали методом Throwing.

Юлія Вебер / «Бабель»

Умокнули обідок склянки у сванську сіль.

Юлія Вебер / «Бабель»

Mimosa Brooklyn Pizza

Зараз «Мімоза» працює на доставку щодня з 12.00 до 21.00. Піцу можна замовити через сервіси доставки Raketa або Uber Eats, забрати самовивозом або в будь-яку точку міста на таксі. Крім піци з бурратою і томатами можна замовити ще дві — пепероні і чотири сири з гострим медом.

Автор:
Марія Жартовська

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter — ми виправимо