Напередодні зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна журнал TIME надрукував матеріал про українського президента і помістив його на обкладинку. Переказуємо в одному абзаці

Автор:
Гліб Гусєв
Дата:

Свіжий номер американського тижневика TIME у Європі вийшов з президентом Володимиром Зеленським на обкладинці. Один із центральних матеріалів номера має такий заголовок: «Посередник. Як український президент відчуває себе між Путіним і Трампом». Репортер Саймон Шустер поговорив із самим Зеленським, його помічниками Сергієм Шефіром та Андрієм Єрмаком, главою «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим. Він пояснює суть та обставини переговорів про мир на Донбасі, які Володимир Зеленський буде вести з Володимиром Путіним через чотири дні на зустрічі «нормандської четвірки».

Time

Зі знімального майданчика комік Володимир Зеленський потрапив на майданчик, де розгортається найбільш масштабна в світі політична драма, фіналом якої може стати імпічмент Дональда Трампа. Головною проблемою Зеленського є війна на Донбасі, але як і багато українців Зеленський встигає стежити за слуханнями щодо імпічменту: майже всі свідки кажуть, що влітку цього року Трамп притримав 400 мільйонів доларів допомоги Україні, розраховуючи, що Україна відкриє розслідування проти його суперника. За роботу з американцями в команді президента відповідав Андрій Єрмак — колишній юрист студії Зеленського. Саме Єрмаку довелося мати справу з запитами спочатку від юриста Трампа, а потім від інших чиновників і дипломатів. Він дотримувався одного принципу: «Ні за яких обставин не лізти у внутрішню політику США». Єрмак тримав тиху оборону до вересня, поки не почалися слухання й Україну не стали «полоскати» у Вашингтоні публічно. Допомога президента США потрібна Україні як ніколи, але Трамп раз по раз описує її як корумповану та ненадійну країну. Цим, звісно ж, надзвичайно задоволений Володимир Путін. Союзники України в Європі роблять вигляд, що тримають нейтралітет, і, в той же час, намагаються домовитися з Путіним. У листопаді президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Росія більше не ворог НАТО і її потрібно розглядати як союзника. Його намагалася осадити канцлер Німеччини Ангела Меркель — одна з небагатьох європейських політиків, які утримують Росію під санкціями. Але навіть Меркель не перешкоджає важливому російському проєкту — газопроводу в Європу «Північний потік — 2»: коли його запустять, Україна втратить три мільярди доларів на рік за транзит газу. У цих умовах Зеленський готується до розмови з Володимиром Путіним: 9 грудня вони зустрінуться в Парижі, разом з Макроном і Меркель, щоб спробувати закінчити війну на Донбасі. «Я нікому не довіряю, — каже Зеленський. — У нас усіх є свої інтереси».