Армія, Рада, влада — президент Володимир Зеленський дав друге інтервʼю автомобілю Tesla. Переказуємо коротко

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
Армія, Рада, влада — президент Володимир Зеленський дав друге інтервʼю автомобілю Tesla. Переказуємо коротко

Володимир Зеленський

Anna Marchenko \ TASS via Getty Images

Сьомого листопада на YouTube-каналі «Зе!Президент» вийшла друга частина циклу «Відверто з президентом». Володимир Зеленський знову проїхався вулицями Києва на авто голови свого Офісу Андрія Богдана та розказав про розведення військ, слуг народу і випробувальний термін уряду. З 22-хвилинного ролика ми вибрали головне.

Головні перемоги цієї Ради — повернення закону про незаконне збагачення, закон про зняття депутатської недоторканності, судова реформа, перезавантаження Генеральної прокуратури, закони для поліпшення бізнес-клімату. МВФ, представники ЄБРР і Світового банку задоволені й кажуть «давайте повільніше». Інші партії не хочуть голосувати, кожен вважає, що він — головний опозиціонер.

У «Слузі народу» є домовленість: якщо 70 відсотків партії за законопроєкт — ми всі голосуємо та стежимо за статистикою. Серйозні висновки про результати голосувань зробимо до кінця року. Поки в Раді демократія, але поки що [посміхається].

Такого молодого уряду ніколи не було — в цьому є плюси та мінуси. Чекаємо результатів до кінця року, хто не впорається — будемо прощатися.

Зараз є справи проти Свинарчука, Пашинського, Микитася, Дубневича. Далі будуть вироки та розслідування справ Каті Гандзюк, Павла Шеремета і в оборонній галузі.

Раніше інформаційна війна була з російськими ЗМІ, тепер війна всередині країни: дехто не розуміє, що робить.

Люди вважали, що не можна розводити війська, але це Мінські угоди. Ми розвели в Катеринівці, і там немає вогню. У Станиці Луганській зробили пішохідний міст, там світло, Швейцарія. У Петрівському проблема тільки в термінах. Немає ніякої капітуляції і «сірої» зони — там безпечно. Далі питання треба вирішувати на зустрічі в «нормандському форматі», а потім приходити до людей і обговорювати. Секретів не буде.

Наступного року збудуємо кілька мостів. Далі завдання — 100 шкіл, реконструкція 100 стадіонів, 100 дитячих садочків і 100, а може й більше, автобусів для цих шкіл.