Двадцять пʼять років тому вийшов перший епізод «Друзів». Фани в усьому світі відзначають ювілей, а ми згадуємо найсмішніші моменти з життя Росса Геллера

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Двадцять пʼять років тому вийшов перший епізод «Друзів». Фани в усьому світі відзначають ювілей, а ми згадуємо найсмішніші моменти з життя Росса Геллера

J. Delvalle / NBC / NBCU Photo Bank via Getty Images

Двадцять другого вересня 1994 року на американському каналі NBC вийшов перший епізод ситкому «Друзі», який показували протягом десяти років. Згідно з рейтингом IMDb, серіал досі входить до 50 найулюбленіших телешоу серед глядачів. До 25-річчя серіалу Google випустила тематичні «пасхалки», знаменитий диван із кафе Central Perk уже місяць подорожує світом, а модельєр Ральф Лорен випустив спеціальну колекцію одягу на честь героїні серіалу Рейчел Грін. theБабель передивився серіал та зібрав правила життя палеонтолога, тричі розлученого батька двох дітей та вічно закоханого в Рейчел Росса Геллера.

«Ти не віриш у еволюцію? Занадто просто? Вибач, еволюція не для того, щоб тебе переконати, це науковий факт. Як повітря, яким ми дихаємо, як гравітація» (із суперечки з Фібі, сезон 2, епізод 3).

«Уяви, що ви в ліжку. Вона на твоїй половині, обіймає тебе… Почекай, поки вона задрімає, потім обійми міцніше — і перекоти її на іншу половину ліжка. А сам — відкотися назад! Перекотив — і відкотився! (Росс дає пораду Чендлеру, сезон 3, епізод 3).

«Мені 30 років, я двічі розлучений. Цей сендвіч був єдиною хорошою річчю в моєму житті за останній час. Хтось з’їв єдину хорошу річ, яка сталася в моєму житті» (сезон 5, епізод 9).

«Є концепція, з якою ви маєте бути знайомі. Японці називають це унагі. Унагі — це стан повного усвідомлення. Тільки досягнувши справжнього унагі, можна підготуватися до будь-якої небезпеки. У — унагі!» (сезон 6, епізод 17).

«Я виріс із Монікою! Якщо ти не їв швидко, ти не їв взагалі» (сезон 8, епізод 3).

«Якщо хочеш дати мені прізвисько, називай мене «Росс-розлученець». Так крутіше. Розлученець поспішає на допомогу! Або «Росс-розлуконосець» (сезон 9, епізод 16).

«Для тебе нічого не зміниться: просто замість графи «незаміжня» ставитимеш галочку в графі «заміжня» — вони поряд! Я прошу тебе про послугу, і як моя дружина ти зобов’язана її виконати» (Росс просить Рейчел не анулювати шлюб, який вони зареєстрували в Лас-Вегасі, сезон 6, епізод 1).

«Я хочу бути впевненим, що купляю правильний диван. З одного боку, він має казати «Діти, ласкаво прошу», а з іншого — «Ходи до мене»... Ну, знаєте, це для дам» (сезон 5, епізод 16).

«Чувак, не хвилюйся. Я знаю, як повернути гроші. Це ж хороший готель, тут повно безкоштовних дрібниць. Так і викрутимося. Замість одного яблука я візьму шість!» (сезон 9, епізод 19).

«У мене так давно не було сексу!» (сезон 7, епізод 19).

«Хіба схоже, що я злюся? Хей-хей, якщо ви двоє щасливі, я щасливий за вас! Я в порядку! У повному порядку. Не знаю, чому я говорю так голосно і пискляво, адже я в повному порядку» (Росс побачив, як Рейчел цілується з Джоуї, сезон 10, епізод 2).

Бонус — моменти, які ми ніколи не забудемо

Росс показує динозавра (сезон 7, епізод 18).

Росс дізнався про Моніку та Чендлера (сезон 5, епізод 14).

«Pivot!» (сезон 5, епізод 16).

«У нас була перерва!»