Україна не їде на «Євробачення» — за кого ж тепер уболівати? Радять фіналісти Нацвідбору Brunettes Shoot Blondes

Автор:
Тереза Лащук
Дата:
Україна не їде на «Євробачення» — за кого ж тепер уболівати? Радять фіналісти Нацвідбору Brunettes Shoot Blondes

Eurovision

В Ізраїлі розпочався пісенний конкурс «Євробачення» — перший півфінал відбудеться вже 14 травня. Україна цього року не братиме участі через скандал із переможницею національного відбору MARUV — вона відмовилася підписувати контракт із Національної суспільною телерадіокомпанією України, інші учасники не захотіли її замінити. Українські фанати конкурсу все одно будуть шукати кумира, та вже серед інших країн-учасниць. На прохання theБабеля, фіналісти національного відбору на конкурс Brunettes Shoot Blondes обрали п’ятірку найцікавіших, на їхню думку, треків «Євробачення-2019». Ось кого підтримуватимуть вони.

Lake Malawi — Friend Of a Friend (Чехія)

Чеський інді-поп гурт, створений у 2013 році. Поки що в них вийшов один міні-альбом — We Are Making Love Again та один повний альбом — Surrounded by Light. Сингл “Friend Of a Friend” («Друг твого друга») — позаальбомний. Це пісня про давнє кохання і ланцюг друзів, «який ніколи не закінчується», пояснював вокаліст гурту Альберт Черний.

Brunettes Shoot Blondes: наш фаворит. Класний настрій і легкий вайб — ми любимо таку музику. Виступ Lake Malawi нам сподобався ще на українському Нацвідборі, де хлопці грали як запрошені гості. Ми навіть обговорили можливу співпрацю (деталі поки що тримаємо в секреті).

Mahmood — Soldi (Італія)

Алессандро Махмуд — 26-річний поп- та r’n’b-виконавець. Народився в Мілані, його батько родом з Єгипту, а мама з Сардинії. Тато покинув сім’ю, коли Алессандро було шість, після того ще чотири рази одружився. Пісня “Soldi” про стосунки співака з батьком. У лютому цього року Mahmood випустив свій перший альбом Gioventù bruciata, до якого й належить цей трек.

Brunettes Shoot Blondes: одна з найцікавіших пісень цьогорічного «Євробачення». Стильний трек, який прекрасно звучить італійською. У тексті виконавець розповідає особисту історію, що додає пісні особливої сили.

Duncan Laurence — Arcade (Нідерланди)

Справжнє ім’я — Дункан де Мур. 25-річний виконавець електро-попу. Брав участь у п’ятому сезоні «Голосу Нідерландів» (аналог українського «Голосу країни»). Його композиція про нещасливе кохання. «[На написання цієї пісні мене] надихнула історія однієї людини, яка була дуже дорогою мені, і яка померла в ранньому віці», — розповідав співак.

Brunettes Shoot Blondes: нідерландці завжди віддають належне музичним трендам. Так і цьогоріч. “Arcade” — гарна, глибока пісня і звучить атмосферно.

Хто переможе на «Євробаченні-2019». Ставки букмекерів

  1. Duncan Laurence — “Arcade” (Нідерланди). Виграшний шанс — 23%.

  2. John Lundvik — Too Late for Love” (Швеція). Виграшний шанс — 15%. 36-річний поп-співак. Народився в Лондоні, де його всиновили шведські емігранти. У шестирічному віці разом із сім’єю переїхав у Швецію. Джон був легким атлетом, а професійно займатись музикою почав у 2010 році.

  3. Bilal Hassani — Roi (Франція). Виграшний шанс — 11%. 19-річний поп-співак та блогер. Його мати француженка, а батько — марокканець. Білаль — відкритий гей. Виступає в андрогінних образах.

  4. Sergey Lazarev — Scream” (Росія). Виграшний шанс — 9%. 36-річний поп-співак. Уже брав участь у «Євробаченні» в 2016 році. Посів третє місце.

  5. Chingiz — “Truth” (Азербайджан). Виграшний шанс — 7%.

Michela — Chameleon (Мальта)

Мікела Пач — 18-річна поп-співачка. Цьогоріч вона виграла мальтійський X-factor. Композиція “Chameleon” — дуже позитивна, Мікела співає про вміння адаптуватись до життєвих складнощів. Кліп на трек уже став дуже популярним на YouTube. Його подивились більш ніж вісім мільйонів разів.

Brunettes Shoot Blondes: приємна, сучасна поп-пісня. Один із треків, який можна легко уявити в ротації на радіо без прив’язки до конкурсу.

Chingiz — Truth (Азербайджан)

Чінгіз Мустафаєв — 28-річний поп-співак. Чінгіз народився в Москві і переїхав до Азербайджану, коли йому було шість років. Змалечку він грає на гітарі та пише пісні. Eurovision.tv пишуть, що пісня “Truth” «про нечесні, токсичні стосунки».

Brunettes Shoot Blondes: цей трек має всі шанси потрапити в п’ятірку. Пісня форматна — в найкращому сенсі цього слова — вона має закономірний розвиток і чудово розкривається у приспівах.