NBC: Перед стартом передвиборчої кампанії Трамп повернеться у Twitter та Facebook

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній президент США Дональд Трамп перед наступними виборами глави держави планує повернутися до соцмереж Twitter та Facebook.

Про це повідомляє NBC News.

Команда Трампа, повернувши йому доступ до його облікового запису у Twitter, офіційно звернулася до материнської компанії Facebook з проханням розблокувати і там його обліковий запис. Сторінку заморозили після спроби прихильників Трампа захопити Капітолій 6 січня 2021 року.

Представник компанії Meta відмовився коментувати прохання Трампа, зазначивши, що компанія «оголосить рішення найближчими тижнями відповідно до процесу, який ми виклали».

«Трамп, ймовірно, повернеться до Twitter. Питання лише в тому, як і коли», — сказав один з близьких до експрезидента республіканців. Інша довірена особа Трампа, яка також не захотіла розголошувати свою особу, розповідаючи про розмови з ним, сказала, що Трамп шукав причину для повернення до Twitter і що радники його передвиборної кампанії зараз розглядають ідеї для його першого твіту.

Видання зазначає, що плани Трампа розширити свою присутність у соціальних мережах також говорять і про аудиторію у заснованій ним соцмережі Truth Social. Там у Трампа трохи більш як 4,8 мільйона підписників, у порівнянні з майже 88 мільйонами в Twitter і 34 мільйонами у Facebook.

  • 1 січня повідомлялося, що у компанії Meta розглядають можливість розблокувати акаунти Трампа у Facebook та Instagram. Рішення ухвалять до кінця січня.
  • Акаунти Трампа після штурму Капітолія в січні 2021 року заблокували Facebook, Twitter, Google та Instagram. У Twitter Трампа забанили довічно, у Facebook — до 2023 року. Трамп це назвав «цензурою» і «образою мільйонів людей».
  • 20 листопада 2022 року Twitter розблокував сторінку Трампа після опитування, ініційованого Ілоном Маском. Попри це експрезидент відмовився повертатися до соцмережі.