Космічний телескоп Hubble сфотографував місце народження зірок у сузірʼї Змія

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Космічний телескоп Hubble зробив знімок хмари газу та пилу під назвою CB 130-3. У цьому місці можуть народжуватися нові зірки, тому воно особливо цікаве для астрономів.

ESA / NASA

CB 130-3 розташована у сузірʼї Змія і являє собою щільне ядро. Під час колапсу таких ядер в одному місці може накопичитися достатня маса, щоб досягти температури і щільності, необхідних для народження нової зірки. Дослідники зазначають, що щільність CB 130-3 є непостійною.

На фото можна побачити яскраво-помаранчевий обʼєкт, що складається із газу та пилу, який виглядає темнішим у центрі. Ця щільна хмара, яка називається CB 130-3, окреслена тоншим газом і пилом світлих відтінків синього. На чорному тлі видно безліч яскравих зірок.

  • Телескоп Hubble вивели на орбіту 24 квітня 1990 року, відтоді він надсилає на Землю мільйони унікальних знімків. На початку 2000-х телескоп кілька разів проходив обслуговування.
  • SpaceX Ілона Маска та NASA планують дослідити, як за допомогою капсули Dragon підвищити орбітальну висоту космічного телескопа Hubble. Це може продовжити термін його служби.