Премʼєр-міністр Китаю назвав ядерні погрози росії «безвідповідальними»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Премʼєр-міністр Китаю Лі Кецян наголосив на «безвідповідальності» ядерних загроз під час саміту в Камбоджі.

Про це пише Reuters.

Лі Кецян узяв участь у саміті Східної Азії 13 листопада разом із президентом США Джо Байденом. За даними джерел Reuters, премʼєр-міністр Китаю «досить широко говорив про політику Китаю щодо України».

Лі «зробив чіткий наголос на суверенітеті, на безвідповідальності ядерних загроз, на необхідності гарантувати, що ядерна зброя не використовується у спосіб, який пропонують деякі», — процитував китайського премʼєра анонімний американський чиновник.

Своєю чергою, Байден на саміті у Камбоджі заявив, що Сполучені Штати будуть «рішуче конкурувати» з Китаєм і зберігатимуть лінії звʼязку відкритими, щоб запобігти конфлікту.

У понеділок, 14 листопада президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрінуться особисто вперше після вступу Байдена на посаду.

  • Останнім часом у районі Східнокитайського моря посилюється напруга через погрози Китаю приєднати до себе Тайвань і пуски ракет військами КНДР.
  • 10 листопада Сили самооборони Японії та Збройні сили США розпочали масштабні навчання на південно-західних японських островах і навколо них. Мета навчань — підвищити оперативний потенціал з урахуванням посилення військових загроз від Китаю та імітація оборони віддалених японських островів.