Гонконг роздасть 500 тисяч безкоштовних авіаквитків, щоб повернути до міста туристів

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Гонконг планує безплатно роздати пів мільйона авіаквитків, щоб стимулювати туризм після двох років жорстких коронавірусних обмежень.

Про це пише CNN.

Мандрівники з усього світу отримають 500 тисяч квитків вартістю приблизно $254,8 мільйона.

«Ще у 2020 році адміністрація аеропорту Гонконгу заздалегідь придбала близько 500 000 авіаквитків у місцевих авіакомпаній у межах пакету допомоги для підтримки авіаційної промисловості. Ця покупка має на меті завчасне вливання в авіакомпанії для підвищення ліквідності, тоді як квитки будуть роздані відвідувачам з усього світу та жителям Гонконгу в межах кампанії відновлення ринку», — сказав журналістам речник аеропорту.

Подальші подробиці оголосять після досягнення домовленостей з авіакомпаніями. Один із провідних авіаперевізників міста уже створив віртуальну «залу очікування» для доступу до свого вебсайту.

Міжнародні мандрівники перед в’їздом до Гонконгу повинні надати сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест і швидкий тест на антиген. Після того, як відвідувачам дозволять в’їзд, протягом трьох днів вони не зможуть їсти в ресторанах або відвідувати бари.

Гостям Гонконгу також необхідно здавати ПЛР-тести на другий, четвертий та шостий день після прибуття, а також експрес-тест на антиген щодня протягом семи днів.

  • Гонконг був суттєво відокремлений від решти світу через правила коронавірусного карантину, які на певному етапі вимагали від мандрівників провести 21 день у номері готелю за власний рахунок, причому в’їзд був дозволений лише жителям Гонконгу.