Генпрокурор: Розслідування щодо медведчука завершено, всі його свідчення задокументовані

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що досудове розслідування щодо підозрюваного у держзраді колишнього депутата забороненої ОПзЖ віктора медведчука завершено до обміну з росією.

Про це він написав у Facebook.

«В обмін на життя та свободу наших захисників Україна віддала медведчука. Досудове розслідування щодо нього завершено. Свідчення медведчука задокументовані. Ми нікого не випускаємо на свободу, а передаємо з української тюрми у велику тюрму, яка називається росія», — зазначив генпрокурор.

Він додав, що влада памʼятає про всіх полонених і працює над обміном «всіх на всіх». «Зі свого боку, з боку Офісу генерального прокурора докладаємо максимум зусиль для повернення додому наших героїв», — додав Костін.

  • В ніч на 22 вересня Україна провела обмін полоненими з росією. Україна повернула 215 захисників Маріуполя, серед яких командири полку «Азов», а росії віддала кума путіна віктора медведчука та 55 російських військових.
  • Вдень 21 вересня стало відомо, що російська влада передала Саудівській Аравії 10 полонених іноземців, які воювали за Україну і були засуджені окупантами до страти.