США ввели санкції проти 70 організацій та 29 фізосіб з рф і заборонили імпорт російського золота

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Сполучені Штати Америки ввели додаткові санкції проти росії.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Зокрема. під забороною опинився імпорт російського золота до Сполучених Штатів.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США визначило 70 організацій, багато з яких мають вирішальне значення для оборонно-промислової бази рф. У санкційному списку — державна корпорація «Ростех», яка працює у широкому спектрі галузей, включаючи автомобільну, оборонну, авіаційну та металургійну. Це холдингова компанія, яка охоплює понад 800 організацій у різних галузях.

Під санкціями опинилися відкрите акціонерне товариство «Російська електроніка», яка відповідає за понад 50% виробництва електронних компонентів у росії та «КАМАЗ», — найбільший російський виробник вантажівок.

Обмеження торкнуться також організацій, що беруть участь у війні проти України, зокрема, у списку — «Союз добровольцев Донбасса» та 16 його учасників.

Під американські санкції потрапили нинішні та колишні ватажки «л/днр»: новий «очільник» уряду «днр» віталій хоценко, його «попередник» олександр ананченко, їхні «заступники», а також колишній «прем’єр-міністр» так званої «днр» олександр бородай і колишній керівник «апарата безпеки» «днр» андрій пінчук.

Таким чином усі активи та власність підсанкційних осіб на території США заблоковані. Також цим особам заборонено здійснювати фінансові операції.

Держдепартамент також оголосив про введення візових обмежень щодо посадових осіб, які загрожували суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України або порушували її, зокрема, це понад 500 військових та посадових осіб російської федерації.