Таїланд легалізував вживання конопель у медичних цілях

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Таїланд першим у Південно-Східній Азії дозволив громадянам вирощувати вдома канабіс і продавати його. Попри це, рекреаційне використання рослини досі заборонено, повідомляє ВВС.

Уряд сподівається, що торгівля канабісом сприятиме розвитку сільського господарства та туризму. Віднині домогосподарства зможуть вирощувати до шести рослин канабісу вдома, якщо зареєструються в органах влади. Компанії теж зможуть вирощувати цю рослину, якщо отримають відповідний дозвіл.

Також туристи зможуть замовити в ресторанах страви та напої на основі канабісу, а от куріння марихуани у громадських місцях досі залишається незаконним.

Місцевим дозволено використовувати лише коноплі низької «активності», а екстракти, які містять понад 0,2% тетрагідроканабінолу, залишаються незаконними.

Примітно, що всіх обвинувачених у виробництві, імпорті, експорті, поширенні, вживанні та зберіганні конопель звільнять, а суд закриє справи, які зараз розглядаються за аналогічними звинуваченнями.

  • Розрізняють дві основні активні речовини марихуани — канабідіол (КБД) і тетрагідроканабінол (ТГК). Від їхнього співвідношення і залежить, які властивості має той чи інший сорт канабісу. ТГК стимулює нервову діяльність і може викликати відчуття «кайфу». КБД ж, навпаки, має заспокійливі властивості. Саме канабіс із високим вмістом КБД і низьким вмістом ТГК використовують у медичних цілях: він не викликає «дивних відчуттів», натомість розслабляє мʼязи, полегшує біль і допомагає засинати.