ЗСУ на півдні України вразили два російські десантні катери у Дніпровсько-Бузькому лимані

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Збройні сили України на півдні вразили два російські десантні катери у Дніпровсько-Бузькому лимані. Також протягом доби вони ліквідували 21 російського військового.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь».

«Наші ракетно-артилерійські підрозділи за добу позбавили противника 21 рашиста, однієї зенітної та однієї самохідної артилерійської установки, 4 танків Т-72, 4 одиниць броньованої та 3 автомобільної техніки, 3 БПЛА, 3 польових пунктів боєприпасів, а також 2 швидкісних десантних катерів, що були приховані рашистами у Дніпро-Бузькому лимані в готовності до відпрацювання диверсійної-розвідувальних дій. Не сталося», — йдеться в повідомленні.

Також там розповіли, що російські війська знову обстріляли Миколаїв артилерією типу «Піон» і РСЗВ «Ураган». Окупанти обстрілювали житлові квартали міста.

У Чорному морі зросла до 3 кількість російських кораблів, які можуть випускати ракети по Україні. Однак десантних катерів у морі поки немає. Також російська армія змогла притягнути до Севастополя два підбиті біля острова Зміїний катери типу «Раптор» — їх спробують відремонтувати.