У тимчасово окупованому Мелітополі стався вибух біля «адміністрації» колаборантів. Є постраждалі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У тимчасово окупованому Мелітополі стався вибух. Підірвався автомобіль у районі центральної площі, де знаходиться так звана «військова адміністрація» колаборантів.

Про це повідомляє місцеве видання «Риа-Мелитополь».

За даними видання, у результаті вибуху поранені дві людини. Серед них — євгенія зайцева — племінниця самопроголошеного «губернатора» Запорізької області євгена балицького, яка працює у так званій «військово-цивільній адміністрації» Мелітополя. Ще один чоловік дістав поранення голови.

Місцеві колаборанти звинувачують у підриві українських диверсантів.

Інформацію про вибух підтвердив також чинний міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Вибух стався в центральній частині міста Мелітополя, безпосередньо поряд із будівлею, яка належить так званому самопроголошеному голові обласної військової адміністрації, призначеному рашистами… Точно є постраждалі, їх кількість наразі уточнюється», – сказав він на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Міський голова має дві версії щодо цього підриву. За його словами, у такий спосіб російські окупанти можуть робити «зачистку» колаборантів, які «не дуже добре виконують те, що обіцяли», що раніше вже спостерігалося і в Енергодарі, і в Токмаку.

Друга версія — спротив громадян спільно з українськими правоохоронцями.

«Але цю версію ми почуємо від наших правоохоронних структур трохи згодом», – додав Федоров.

  • Зранку 22 травня в окупованому Енергодарі підірвали підʼїзд, у якому живе самопроголошений «мер» андрій шевчик. Самопроголошеного голову «народної адміністрації» та його охоронців госпіталізували до лікарні з травмами різного ступеню важкості.