Супутники Maxar зробили нові фото з російською військовою технікою: стоїть на березі Донузлава у Криму, у Білорусі та на заході Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Супутники американської компанії Maxar Technologies зробили нові знімки з російською військовою технікою в окупованому Криму, у Білорусі та на заході Росії.

Про це повідомив і виклав фото на своїй сторінці у Twitter кореспондент BuzzFeed Крістофер Міллер.

Знімки були зроблені вранці 10 лютого. Зокрема, зафіксовані нові війська та техніка (реактивні системи залпового вогню і самохідна артилерія) біля селища Новоозерне на березі озера Донузлав у Криму. Також помічено нове розгортання бронетехніки поблизу села Славне на північно-західному узбережжі Криму.

На заході Росії велика кількість військових нещодавно прибули на Курський полігон, що розташований приблизно за 110 кілометрів на схід від кордону з Україною. За словами кореспондента, туди продовжує надходити додаткове спорядження, також готуються до розміщення додаткових військ і техніки.

Окрім цього, супутники зафіксували розгортання військ та бойової групи поблизу білоруського міста Речиця — менш ніж за 45 кілометрів від кордону з Україною.

До того ж у Білорусі помітили розгортання військ на аеродромі «Зябровка», окрім техніки й облаштування наметів для перебування людей, там розмістили польовий госпіталь, також є вертольоти.