Neuralink Ілона Маска планує імплантувати людині нейрочип у 2022 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Ілона Маска Neuralink планує розпочати у 2022 році експерименти з імплантуванням свого чипа в мозок людини. Наступного року компанія має отримати схвалення американського регулятора.

Про це пише Insider.

Компанія перевірить на людині технологію інтерфейсу мозок-компʼютер, яка бездоганно показала себе на прикладі мавпи та силою думки змогла грати у відеогру.

Створені Neuralink нейроімпланти призначені для медичних цілей. Вони допомагатимуть при серйозних травмах спинного мозку, неврологічних розладах і паралізованим людям.

«Neuralink добре працює на мавпах, ми насправді проводимо багато тестів і просто підтверджуємо, що це дуже безпечно і надійно, а пристрій Neuralink можна безпечно видалити», — заявив Ілон Маск.

  • Neuralink уперше представила технологію вживлення в мозок ниток, які зчитують інформацію, улітку 2019 року. Мета розробки — імплантація «ниток» паралізованим людям, що дозволить їм працювати з компʼютерами і телефонами «силою думки». Ілон Маск розраховує, що імпланти в майбутньому допоможуть людям «спілкуватися телепатично» і завантажувати іноземні мови.
  • У серпні 2020 року Neuralink успішно імплантувала свині бездротовий чип під назвою Link для підключення мозку до компʼютера.
  • У лютому 2021 року Neuralink успішно вживила нейроімплант у мозок мавпи.