ВМС США: звільнено командування атомної субмарини, яка зіткнулася з підводною горою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Керівництво Військово-морського флоту звільнило командування атомної субмарини USS Connecticut, яка на початку жовтня врізалася у підводну гору у Південнокитайському морі.

Про це повідомляє BBC.

Своїх посад позбулися командир Кемерон Альджилані та двоє його підлеглих. Представники ВМФ заявили, що члени екіпажу «могли запобігти інциденту». При цьому у ВМС США поки не пояснили, як судно зіткнулося з підводною горою.

Вказаний інцидент стався 2 жовтня під час патрулювання. Після зіткнення човен був змушений спливти і в надводному положенні йти на базу на острів Гуам, де фахівці оцінили ступінь його пошкодження. Пізніше були припущення, що човен міг зіткнутися з невідомим китайським підводним обʼєктом.

Підводний човен USS Connecticut класу Seawolf («Морський вовк») був спущений на воду в 1997 році і є одним із трьох у своєму класі. SSN-22 був побудований для полювання за передовими радянськими підводними човнами на великих глибинах й поряд із USS Sea Wolf (SSN-21) та USS Jimmy Carter (SSN-23) є одним із найбільш боєздатних у США.

  • 2 листопада стало відомо, що USS Connecticut насправді зіткнувся з підводною горою, яка не була позначена на карті.