«Пощади не буде». Генпрокурор взяла під особистий контроль усі справи про підробку сертифікатів вакинації

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Офіс генпрокурора бере під особистий контроль справи про фальсифікацію сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу та негативних ПЛР-тестів.

Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Є такі порушення закону, які чомусь здаються дрібними, але в підсумку призводять до непоправного. Я говорю про тих негідників, які торгують людськими життями. Вони, правда, увірували в те, що продають лише папірці — сертифікати про вакцинацію. Але ці, як вони наївно вважають, папірці часто перетворюються на свідоцтва про смерть», — наголосила Венедіктова.

Вона зазначила, що «пощади не буде», тому усі провадження такого характеру її Офіс бере під особистий контроль, щоб всі порушники отримали вирок.

За словами генпрокурора, загалом у 2021 році на підставі зібраних доказів про підробку результатів тестів і документів про вакцинацію 104 особам вже повідомлено про підозру, з них до суду направлено 88 обвинувальних актів і «це тільки початок».

«Я зараз звертаюся до тих, хто так чи інакше причетний до «індустрії» [підроблення сертифікатів та тестів], і прошу зупинитися, одуматися і все ще раз зважити. Вас знайдуть і притягнуть до кримінальної відповідальності. Я обіцяю», — підкреслила Венедіктова.

Також вона додала, що через використання підробленого міжнародного COVID-сертифіката колишнім народним депутатом Надією Савченко та її сестрою Вірою було розпочато кримінальне провадження.

Якщо ви маєте інформацію про випадки фальсифікації довідок, повідомляйте на 102 або телефонуйте у кіберполіцію 0 800 505 170.