Американський актор Алек Болдвін під час зйомок фільму застрелив операторку і поранив режисера

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив із пістолета операторку і поранив режисера. Інцидент стався на ранчо Бонанза-Крік під час зйомок вестерну «Іржа».

Про це повідомляє BBC.

Болдвін повинен був вистрілити з реквізитного пістолета холостими патронами. Поліція поки розслідує деталі інциденту, звинувачень нікому не висунули.

«Як кажуть слідчі, схоже на те, що в сцені, яка в цей момент знімалася, мав би використовуватися пістолет. Детективи розслідують, як саме [використовувалась вогнепальна зброя] і який тип кулі був випущений», — цитує агентство AFP поліцію.

Загибла — операторка-постановниця 42-річна Галина Гатчинс, її шпиталізували, однак врятувати не вдалось. Постраждалий — режисер фільму 48-річний Джоел Соуза. Гатчинс народилася в Україні і виросла на радянській військовій базі за полярним колом. Вона вивчала журналістику в Києві та кінематограф у Лос-Анджелесі. У 2019 році журнал American Cinematographer назвав її «новою зіркою».

Зйомки фільму поки зупинено. Болдвін є його співпродюсером і грає злочинця, 13-річного онука якого засудили за випадкове вбивство і винесли вирок — повішення. Тоді герой Болдвіна відправляється в Канзас, щоб звільнити його з вʼязниці. Дія вестерна відбувається в XIX столітті.