Регулятор США рекомендує вводити бустерну дозу Pfizer людям, старшим за 65 років

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Управління з продовольства та медикаментів США (FDA) рекомендувало вводити третю дозу вакцини Pfizer людям, старшим за 65 років.

Про це пише Axios.

Також експерти вирішили, що бустерну дозу можна вводити і людям з груп ризику. Водночас вони не схвалили третє щеплення для молодших американців.

«Не зрозуміло, чи потрібно стимулювати всіх, крім тієї частини населення, яка явно буде схильна до високого ризику серйозних захворювань», — сказав під час зустрічі фахівець з інфекційних захворювань Майкл Курілла.

Рішення FDA не є обов’язковими, але вони можуть підірвати план адміністрації президента США Джо Байдена, який хоче зробити третю дозу доступною для всіх американців.

  • 13 вересня науковці американського Управління з продовольства та медикаментів (FDA) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) виступили проти використання бустерних доз для щеплення всього населення.
  • Водночас FDA дозволило застосування третьої дози вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer і Moderna для американців з ослабленим імунітетом.