СБУ виявила схрон зі зброєю на кордоні з Білоруссю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Співробітники СБУ виявили схрон з боєприпасами та вибухівкою під час антитерористичних навчань у Рівненській області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Арсенал заховали у лісосмузі поблизу селища Бутове, яке межує з Білоруссю. Його вдалося виявити під час однієї із фаз навчань СБУ, а саме — під час відпрацювання прикордонної смуги державного кордону України.

Спецпризначенці вилучили зі схрону дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, 8 ручних гранат РГД-5 із запалами до них, 5 кілограмів вибухової речовини (попередньо пластид), 2 магазини до АК-74, 170 патронів калібру 5,45 та 7,62.

Боєприпаси відправили на вибухотехнічну експертизу. СБУ розслідує походження цих засобів ураження, осіб, причетних до облаштування схованки, та мети використання. Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

  • Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів 9 серпня пресконференцію, на якій звинуватив президента України Володимира Зеленського в навмисному псуванні відносин між країнами, в організації поставок зброї в Білорусь і в підготовці бойовиків. Україна відкрито засуджувала репресії режиму Лукашенка проти опозиції та громадян, а також не визнає Лукашенка легітимним президентом Білорусі.