«Талібан» заборонив своїм бійцям стріляти у повітря після інциденту із загибеллю десятків людей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Керівництво руху «Талібан» заборонило стріляти у повітря на території Афганістану, в першу чергу своїм бійцям. Рішення було прийнято після того, як у результаті «святкової» стрілянини на честь нібито захоплення всієї території країни загинули щонайменше 17 людей.

Розпорядження комісії з військових справ «Ісламського Емірату Афганістан» опублікував Забіхула Муджахід.

У документі сказано, що стрілянина у повітря з нагоди весіль і торжеств призводить до загибелі людей і поширює страх серед населення.

«У звʼязку з цим всі військові посадові особи в Кабулі і провінціях, командири та інші відповідальні особи отримали вказівку негайно заарештовувати і роззброювати тих, хто стріляв у повітря. Начальникам поліції Кабулу і провінцій, а також співробітникам розвідки дано вказівку вжити негайних і рішучих заходів для виявлення та покарання порушників», — наголошується у розпорядженні.

  • Напередодні ЗМІ повідомили, що в Кабулі і провінціях Парван та Капіса під час масової стрілянини, після звістки про захоплення провінції Панджшер, постраждали близько 70 осіб, з яких 17 загинули. Місцеві жителі подумали, що в регіонах поновилися бої.
  • Опір Панджшеру — останної вільної від талібів провінції — спростував захоплення. Сили «Національного фронту опору» заявили, що зломили наступ талібів.