На ремонті доріг Чернівецької області, що постраждали від повені, розікрали 1,3 мільйона гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

СБУ викрила схему розкрадання бюджетних грошей, які були виділені на ремонт розмитих доріг у Чернівецькій області після червневої повені у 2020 році.

За даними СБУ, ідеться про розкрадання 1,3 мільйона гривень.

За попередньою інформацією, до схеми причетні місцеві чиновники, підрядник, який повністю не виконав відновлювальні роботи, а також посадовці, які контролюють технічну експертизу.

Угоду на капремонт пошкодженої дороги підписали посадові особи однієї із сільрад Чернівецької області. Вартість робіт за контрактом становила понад 5,5 мільйона гривень. Однак, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, роботи були неякісними і виконані не в повному обсязі, оскільки на них присвоїли гроші.

Подібне правоохоронці виявили на ремонті моста регіонального значення — в актах виконаних робіт є неправдиві дані. Розмір збитку від цього ремонту ще встановлюється.

  • У кінці червня 2020 року в західних областях України вирували повені. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби й підтопили населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях. В областях було підтоплено майже 14 500 будинків, загинули три людини.
  • 21 липня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону «Про державний бюджет», які збільшують резервний фонд на 2 мільярди гривень на непередбачені витрати. Гроші направили на подолання наслідків повені.