Папа Римський закликав людей вакцинуватися проти COVID

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Папа Римський закликав людей вакцинуватися проти COVID

Catholic Church England and Wales / Flickr

Папа Франциск звернувся до вірян із закликом зробити щеплення від COVID-19, заявивши, що вакцини можуть покласти край пандемії.

Про це він сказав у відеозверненні, зробленому від імені некомерційної американської групи Ad Council і коаліції охорони громадського здоровʼя COVID Collaborative, пише Reuters.

«Завдяки Божій благодаті та праці багатьох у нас тепер є вакцини, які захищають нас від COVID-19. Вони дають нам надію на припинення пандемії, але тільки в тому випадку, якщо вони будуть доступні для всіх і якщо ми будемо працювати разом», — наголосив Папа.

Річ у тім, що вакцини від коронавірусу широко доступні здебільшого в багатих країнах, але недовіра та нерішучість по відношенню до нещодавно розроблених вакцин призвели до того, що люди просто відмовляються щепитися, і це робить їх особливо вразливими на тлі поширення штаму «Дельта». Бідніші країни, як і раніше, не мають доступу до великомасштабних поставок вакцин.

Папа Франциск вакцинувався в березні 2021 року, заявивши, що це було його етичним зобовʼязанням.

«Вакцинація — це простий, але дієвий спосіб просування загального блага і турботи один про одного, особливо про найбільш вразливих. Я молю Бога, щоб кожен міг внести свою маленьку піщинку, свій власний маленький жест любові», — сказав Папа.